2017. május 12. 13:51 - Mr. Slayer

Setét torony első film előzetes

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte.”

Ezekkel a sorokkal vette kezdetét anno Gileádi Roland története, ami először 1978-ban jelent meg, több részletben a The Magazine of Fantasy & Science Fiction-ben. Később pedig 1982-ben A harcos (Gunslinger) címmel könyv formátumban is napvilágot látott a harcos története, aki a végtelen pusztákat járja, hogy meglelje a Setét tornyot. Ezt követően még hat könyv jelent meg, ami elmesélte Roland és társainak viszontagságos útját, a Setét toronyhoz. Majd King még egy regénnyel és pár novellával megtoldotta a történetet, pontosabban kiegészítette azt. Arról nem is beszélve, hogy az igen terjedelmes regény folyamba, King más regényeinek karaktereit és eseményeit is beleszőtte, ezzel létrehozva egy sajátos Moorcocki multiverzumot, aminek középpontja nem Tanelorn, hanem a Setét torony áll.

dark_tower_cover.jpg

Ezt figyelembe véve igen érdekes, hogy senki sem akarta nagyon megfilmesíteni a történetet. 2007-óta több próbálkozás is volt, hogy vagy mozi filmet vagy pedig sorozatott készítsenek belőle, de sora elbuktak Majd jött 2015-ős év eleje, amikor is a Sony bejelentette, hogy megvásárolta a Setét torony jogait és egyszerre tervez mozi filmet illetve sorozatott is készíteni a regény sorozatból. Eddig ebből az ígéret halomból egyelőre csupán a mozi film valósult meg. Az, hogy mi lesz a film sorozat sorsa, azt több, mint valószínű a film fogadtatásától teszik függővé a Sony-nál.

A film eredetileg 2017 februárjában debütált volna azonban a stúdió át helyezte a vetítést nyárra és az az igazság, hogy egészen idáig nagyon kevés információt tudhatott meg a nagyérdemű. A nyári premierhez képest, miközben más stúdió egy halom marketinges anyaggal tele nyomja az étert, addig a Sony nem nagyon törte össze magát. Március végén a filmről csak egy plakát tanúskodott (van benne egy kis easteregg), meg pár kép a filmből, de trailernek nyoma sem volt.

movie_poster.jpg

Ezt a hiányóságot pótolta múlt héten a Sony, amikor is kirakta a film trailer-ét. Végre valahára bele tekinthetünk a filmbe! Az előzetes számomra nagyon tetszett, Idris Elba nagyon jól alakítja a rideg harcost és Matthew McConaughey pedig a rejtélyes varázslót. A készítők azt mondták, hogy nem a regényeket, hanem annak világát filmesítik meg és a történet a hetedik regény után folytatódik. Ezt a kijelentést az előzetes egy az egyben igazolta. Hogy ez mennyire lesz jó azt meglátjuk a nyárvégi premier után! Addig is nézzétek meg a film első előzetesét.

 

 

A külföldi előzetes után pedig nem sokkal, pontosabban két nappal később, már ki is került a magyar szinkronos előzetes is!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geeksarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2112477153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása