2022. május 23. 15:28 - Mr. Slayer

Retró Gameplay Emperor Battle For Dune 1-2 rész

emperor-battle-for-dune-20196171664788_1.jpgHamarosan 8 éve, hogy megfogant bennem az ötlet, hogy mi lenne, ha csinálnék egy blogot. Miért ne? Gondoltam magamban, mi történhet maximum nem nézi és nem is olvassa senki sem, a legrosszabb esetben pedig negatív kritikát kapok na tessék.

Aztán elkészült az első bejegyzés, majd a tényleges első tartalom több, mint három évet csúszott, és mind a mai napig elégé hektikusan kezelem a projektet. Ezért sajnos, amit frissen szeretnék megjelentetni az néha már nem is annyira friss vagy azt is mondhatnánk egy nagyon is megkésett. A félig kész cikkekről, amik jelenleg is a tárolóban állnak inaktivan megjelentetésre várva, már ne is beszéljünk.

Ennek függvényében a jelenlegi projekt is sajnos megkésve érkezik a blog felületére, bár azt hozzá kell tenni, hogy a youtubon az eddig elkészült két video már egy jó ideje elérhető.

De miről is beszélek?

Tavaly nyáron elgondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha bele kezdenék egy gameplay sorozatba. Akkoriban olvastam pár cikket a twitchel kapcsolatban, mert a páromat is érdekelte a téma, és akkor eszembe jutott, hogy csinálhatnék én is egy gameplay video sorozatott, amiben régi játékokkal mutatnék be.

Az ötlet nem tűnt rossznak, de twitchet mint platformot elvetettem, mivel ott feltétel, hogy megadott időszakban mindig adj műsort, azonban ezt mind a mai napig nagyon nehezen lehetne kivitelezni. Ezért maradt a youtub ötlete. Ott fixen akkor nézed meg a videot amikor, akarod és akkor töltöd fel, amikor szeretnéd, meg amikor van rá időd.
Így hát megvolt a platform, illetve egy kezdő felszerelést is össze szedtem, hogy a videozást is el lehessen kezdeni. Most már csak azt kellett eldönteni, hogy melyik játék legyen az első, amiről majd a felvétel készül.
Rengeteg játék jutott eszembe, aztán beugrót, hogy pont télen fog ki jönni az új Dűne film, így hát a Dűnére eset a választásom. Elsőre a Dune 2000 illetve Dune 2 jutott eszembe, de míg az első a maga módján elégé monoton volt, addig az utóbbi bár egy teljes játék stílust teremtett, de elégé pixeles volt, ami elsőre talán egy kicsit riasztónak tűnhetett volna egyes nézőknek (Ettől függetlenül nem tettem le róla, hogy egyszer ettől függetlenül készítek mindkét játékról egy-egy video sorozatott.)
Aztán eszembe jutott, hogy 2001 nyarán kijött az Emperor Battle For Dune, ami a Dune 2000 egyenes ági folytatása volt és az első teljesen 3D rts-e a Westwoodnak. Arról nem is beszélve, hogy ebben a részben azért már több tartalom volt, ráadásul pont 20 éve jött ki a játék, így a választás az Emperor-ra esett végül.

Így hát 2021 szeptember elején el is készült az első felvétel, majd ezt követe egy második rész októberben.

Ezt két felvételt szeretném most megosztani veletek, és nagyon remélem, hogy jövőben több cikkel és videoval tudok jelentkezni a blogon.

1 rész.:

 

2 rész.:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geeksarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3416718908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása