2024. március 04. 13:30 - Mr. Slayer

Geeksarok a Twitchen

geeksarok.jpg2021-ben kezdtem el azzal a gondolattal játszani, hogy ki kellene próbálni, hogy milyen lenne streamelni. Akkor még úgy gondoltam, egy élő közvetítés biztos nem férne bele az életembe, de magát a videozás ötletét nem szeretem volna el vetni, és ekkor született meg a Geeksarok youtube csatornája és a kísérleti Retró Gameplay sorozat. Bár sorozatnak elég merész nevezni, mert csupán pár video született.

Azonban azóta jó pár dolog megváltozott és 2023 nyarán megszületett a Geeksarok twitch csatornája és az első kísérleti adás júniusban meg is történt Chatty Squirrel-el. Ezt követően sajnos mind a blogon, mind pedig a Twitch csatornán egy hosszabb csend köszöntött be, amit jelen sorokkal szeretnék megtörni, mivel a mai naptól a csatorna éles változatba lép, egyelőre heti négy napos megjelenéssel este 10-es kezdéssel.

A csatornán leginkább régi retró játékokkal szeretnék foglalkozni, de néhány újabb játékot is be szeretnék mutatni, majd a jövőben. Azonban, most nézzük, hogy milyen adások várhatók az elkövetkező időben.

Hétfő The Lost Vikings

the-lost-vikings-780x439.jpgMielőtt a Blizzard befutott volna a Warcraft-tal, Silicon & Synapse név alatt egy nagyon jó logikai platformer játékot adtak ki. Ez volt a The Lost Vikings. A játékban három vikinget kell irányítanunk, akiket elraboltak az idegenek és haza kell őket juttatnunk. Mindegyik vikingnek rendelkezik két egyedi képességgel, amit bizony össze kell kombinálnunk, mert az adott pályák csak így oldhatok meg. Ha elveszítjük az egyik harcosunkat, akkor bizony kezdhetjük is újra az egész pályát. A kérdés, most már csak, hogy hőseink haza jutnak e?

Kedd Emperor Battle For Dune

emperor-battle-for-dune-20196171664788_1.jpg

Számomra az egyik kedvenc játékom. A Dűne regényeket a Dune 2 játékkal ismertem meg, és ezt követően a sorozat egy őrök szerelem lett. Az Emperor Battle For Dune a Dune 2 újrafeldolgozásának a Dune 2000-nek az egyenes ági folytatása. A készítők számos elemet át vettek a regényből, de ettől függetlenül egy alternatív Dune univerzumot hoztak létre, ahol a három nagy nemesi ház vívja harcát most már a Császári trónért a sivatagos Arrakison.

Anno 2021-ben ezzel a játékkal kezdtem el a Retró Gameplay csatornát annak apropóján, hogy akkor jött ki a mozikba Denis Villeneuve Dűnéjének az első része. Most, hogy a második rész is napvilágot látott, ezért úgy gondoltam, hogy újra előveszem a játékot

Sajnos egy rendszer újra telepítés miatt az egykori mentéseim elvesztek, ezért az egész játékot újra kell kezdenem, így a csatorna youtube oldalán egy kis duplikáció várható.

 

 

Szerda Wolfeinstein 3D

wolf3d1.jpg

A Wolfeinstein 3D tavaly előtt lett 30 éves, és életem első fps játéka volt. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy ez a játék alapozta meg az egy évvel később érkező Doom sikerét. Így teljesen érthető, hogy ez a klasszikus játék is felkerült a csatorna kínálatába.

Ebből a játékból is készült egy rész a Retró Gameplay csatornára, és itt szerencsére megmaradtak a mentések. Így a játék a Retró Gameplay adást követi tovább.

Itt meg is tekinthetitek az első részt.:

 

Csütörtök Baldur’s Gate Enhanced Edition

dnd_bg1.jpg

Idén lett 50 éves a Dungeons & Dragons, így úgy gondoltam, hogy ennek megünneplésére nem is lehetne jobb mód, mint csinálni egy Baldur’s Gate közvetítését is. A Baldur’s Gate 1998-as megjelenésével felrázta az akkori számítógépes szerepjátékok piacát, bár a Fallout mellett sem szabad elmenni, de az egy másik történet.

Egyébiránt Baldur’s Gate nekem is egy teljesen új játék és új kaland lesz, mert az életben úgy adódott, hogy valamiért mindig elkerültük egymást. Így most eljött az ideje, hogy ki próbáljam, és erre pont kapóra jött az Enhanced Edition, amit nem kell külön foltozgatni és még magyar felirattal is rendelkezik.

A játék az Advanced Dungeons & Dragons 2nd (röviden.: AD&D) rendszerét használja, így a biztonság kedvéért magam mellé helyeztem az öreg szabálykönyvet is, egy kis segítség gyanánt.

Nagyon remélem, hogy a csatorna elfogja nyerni a tetszéseteket. Ha van olyan játék, amit szívesen látnátok, akkor írjátok meg a kommentben.

Most pedig következennek az elérhetőségek.:

Geeksarok twitch csatornája: Link

Geeksarok youtube csatornája.: Link

Geeksarok facebook oldala.: Link

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geeksarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5518345053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása