2022. április 27. 15:17 - Mr. Slayer

Törölték a D&D 5. kiadásának magyar változatát

dndcorebooks.jpg

 Még 2019 decemberében írtam, hogy a Tuan kiadó bejelentette, hogy ki fogják adni a Dungeons & Dragons 5. kiadását magyar nyelven, és sok más emberrel együtt én is nagyon vártam, hogy mikor vehetem kézbe a magyar nyelven a játékot, de ez az idő egyre csak távolodót, teljesen érthető mód, hisz 2019-ben még senki sem számolt a Coviddal és velejáró minden fajta gazdasági problémával.

Azonban Covid okozta problémák mellett jogi viták is felmerültek, az amerikai tulajdonos és az európai forgalmazó között, ami nem nagyon segítette a Tuan munkáját. A jogi viták később lecsillapodtak, de ezt követően pedig a Wizards kezelte passzívan a Tuan megkereséseit, ez pedig oda vezetett, hogy múlt héten a magyar kiadó bejelentette, hogy sajnos lefúják D&D 5. kiadásának megjelentetést, és mindezt annak fényében kénytelennek megtenni, hogy a Játékosok kézikönyve (Players Handbook) már nyomdakész állapotban volt.

Most pedig át is adnám a szót Kildarnak, aki vlogjában végig veszi a teljes D&D5 magyar kiadásának a történetét. Aki pedig teheti ossza tovább videot.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geeksarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5717817189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása