2023. december 18. 23:48 - Mr. Slayer

Megszületett a Games Workshop Amazon szerződés

warhammer_ammazon.jpg

Az idők kezdetén a Games Workshop hallani sem akart teljes estés Warhammer Fantasy vagy Warhammer 40.000 filmről, bár Ian Watsont állítólag felékérték egy forgatókönyv megírására, ami a szerző elmondása szerint végül egy fiókban végezte, amit több mint valószínű, maga az Inkvizíció pecsételt le.

Limitált filmes projektek azonban nem voltak kizárva, ilyen volt például a Games Day-re forgatott Hive Infestation,

 vagy pedig az Inquisitor kisfilm, amit 1996-ban kis számban ki is adtak vhs-en.

 inqusitor1.jpg

inqusitor2.jpg

2010-ben Games Workshop megpróbálkozott egy egész estés animációs filmmel az Ultramarines-el, aminek a forgatókönyvét maga Dan Abnett írta. A filmet vegyes fogadtatás érte, aminek ráadásul az sem segített, hogy ebben az időszakban a GW menedzsmentjének limitációs fétise volt, és ezért az Ultramarines is, csak korlátozott példányban jelent meg, és csak jóval később egy újra kiadás keretében került bolti forgalomba is.

 

Ezt követően egészen 2019-ig kellet várni, amikor is júliusban a Games Workshop bejelentette, hogy élőszereplős sorozatott fognak csinálni Dan Abnett Eisenhorn regény trilógiájának első részéből a Xenos-ból. Emellett a GW elkezdte egy saját streaming platform kialakításának terveit is, mivel nem mehetett el amellett, hogy a youtube térhódításával egyre igényesebb rajongói animációs filmek kerültek fel, amikkel bizony számolnia kellett.

A 2020-as járvány helyzet miatt a Xenos teljesen jegelve lett, míg a tervezett streaming 2021-ig csúszott, amikor is Warhammer+ néven debütált.

A Warhammer + egybe gyűjtötte a Games Workshop oktató videoit illetve számos animációs sorozatnak is helyet adott, amit vagy a GW saját stúdiója készített vagy pedig azok a rajongok akik eddig a youtub-ra gyártották a kis animációs filmjeiket.

Ezt követően érkezett a tavaly decemberben a hír, hogy Henry Cavill otthagyta a Netflix-es Witcher film sorozatott, és leigazolt Games Workshophoz producerként, hogy segítsen a GW-nek még komolyabb irányba terelni a filmes projektjeit.

henrycavill_warhammer.jpg

Akkor mindenki elkezdet találgatni, hogy vajon mi is fog ebből ki sülni. Eltelt egy év, és a mai napon a Games Workshop bejelentette, hogy az Amazon-al megkötötték a szerződést. Ez azt jelenti, hogy a Warhammer filmek világa egy újabb szintet lépett és ha nem is azonnal, de át fognak kerülni nagy valószínűséggel a Warhammer +-ról az Amazon Primre.

Egyelőre a GW több információt nem osztott meg, de persze be lengették, hogy hamarosan több információt is fognak közölni.

Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy újra élesztik az élőszereplős Eisenhorn sorozat tervét, de Abnett másik regény sorozata a Gaunt szellemei is remek sorozat anyag lenne afféle Band of Brothers Warhammer 40.000-es kiszerelésben.

A Games Workshop hivatalos bejelentéséről itt olvashatok.: Link

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geeksarok.blog.hu/api/trackback/id/tr618283879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása