2021. június 07. 10:04 - Mr. Slayer

Warhammer +

avagy Games Workshop beszál a streaming szolgáltatásba

warhammer-plus.jpgÉrdekes tény, hogy a Games Workshop a Warhammer univerzum tulajdonosa nagyon sokáig nem foglalkozott azzal az ötlettel, hogy a játékainak világait filmvászonra álmodják. Lehetséges, hogy a kiadót visszatartotta korai játék adaptációk elégé felemás minősége és sikere, gondolok itt a Super Mario Brothers és a Street Fighter filmes feldolgozásokra. Bár Ian Watson brit író, akinek az első Warhammer 40.000 regényt az Inkvízitort is köszönhetjük, egy interjúban azt mondta, hogy felkérték egy Warhammer 40k film forgatókönyv megírására és a dokumentum el is készült azonban a projekt annyiban is maradt és nem lett semmi se belőle.

Azonban a 2000-es évek elején egy kicsit kezdet engedni a jég, amikor is a GW fejesei úgy döntöttek, hogy saját házon belül elkészítenek egy egész estés Warhammer 40.000-es animációs filmet. Előszőr az egyik Warhammer 40.000 képregény sorozatott a Bloodquestet szerették volna filmre vinni animációs formában, azonban ez a projekt elhalt és a neten egy traileren kívül nem is maradt fenn sok minden az alkotásból.  
Ezt követte egy másik a projekt, ami szintén egy animációs film volt. A projektet 2009-es GameDay jelentették be és 2010 decemberében látott napvilágot a The Ultramarines. Az Ultramarines vegyes kritikai fogadtatás érte. Egyesek nagyon tetszet, mások rövidnek és egyszerűnek találták a történet vezetést. A filmnek több, mint valószínű azt sem tett jót, hogy csak limitált példányszámban lehett megvásárolni. 
Az Ultramarines-et követően hivatalos film adaptáció nem készült a Warhammer univerzumból azonban a YouTube térnyerésével elkezdtek megjeleni a rajongói anyagok, amik a kezdetlegestől az igen igényes alkotásokig terjedtek. Ha pedig ez nem lett volna elég, berobbant a sorozatok reneszánsza is. A Netflix bebizonyította, hogy a film streaming szolgáltatás megéri és lehet mozifilm minőségű sorozatokat is készíteni. Eközben a Games Workshop vezetésénél is változások történtek. 
Ennek köszönhetően a cég úgy döntött, hogy újra nyit a filmes világ felé. Előszőr 2019 júliusában jelentették be, hogy élőszereplős tv sorozatott csinálnak Dan Abnett Eisenhorn regényéből a Xenos-ból, majd a 2019 decemberében rántották le a leplet az animációs részlegről.
 

A 2019 évvégi anyagokból csak azt lehetett tudni, hogy a GW számos animációs sorozattal készül, de hogy ez mikor, illetve melyik szolgáltató platformján fog megjeleni arról nem lehetett semmit se tudni. Ezekről 2020-ban készültek részletesebben tájékoztatni a rajongókat, de sajnos közbe jött a Covid járvány és az egész tervezett megcsúszott. Több, mint valószínű, hogy a járvány számlájára írhatjuk azt is, hogy a Xenos tv sorozat is egyelőre áll és semmilyen információt nem lehet róla tudni. 
Azonban, most májusban a Games Workshop bejelentette, hogy a műsorait saját streaming platformján a Warhammer+ fogja megjelentetni. Ráadásul a GW megkereste a független rajongói anyagokat készítő csapatokat és közös együttműködést ajánlott fel nekik, ennek köszönhetően az Astartes második évada már a Warhammer+ fog megjelenni.

 

Ezen kívül két sorozat is kapott egy hosszabb trailert is. Az egyik a Hammer and Bolter ami az azonos nevű novellás kötet sorozatból válogat történeteket és ülteti át animációs filmre. Így ebben a szériában több kisebb történetre számíthatunk. 

A másik pedig az Angels of Death. Ez a sorozat már egy összefüggő történetett mesél el, amiben Véres Angyalok egyik hajója kénytelen kikötni egy távoli űrkikötőben, mert hiperűr viharok akadályozzak az immatériumon való áthaladást, és hajon tartózkodó űrgárdisták még nem is tudják, hogy az elszigeteltségnek köszönhetően valami mozgásba lendül a bolygó mélyén.
 
Az Angels of Death már számos kisebb trailert is kapott. Közülők ez az egyik.:

 A végére pedig még egy 7 perces bemutató az Angels Of Death-ből.:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geeksarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5916575928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása