2017. november 05. 00:01 - Mr. Slayer

JP Ahonen Belzebubs

A Pokolba és vissza

bbcover.jpgSzegecselt bőr csuklószorítók, fekete fehér arcfestés ehhez társuló örök depressziós tekintettek, barbár pózolás az erdőben, pokoli zene és az elmaradhatatlan sátán imádat mindenekfelett. Körülbelül egy átlagos embernek csupán ez tűnik fel legelőször, ha egy black metal bandát vagy annak rajongó táborát látja meg.  Azonban ezek csupán sztereotip képek, hisz ezen személyek többsége teljesen normális életet élő emberek, akiknek családjuk van és békés életük, bár azért akadnak kivételek.
A black metal egy extrém zenei irányzat ami a metál egyik alfaját képviseli. A black metal alapvető motívumai a horrorisztikus hangulat és általában a sátánista elemek is keveredhetnek benne. A stílus eredetileg Angliából indult el a Venom együttes 1982-ben megjelent Black Metal című albumával, de végül érdekes mód a eme zenei irányzat fellegvára mind a mai napig a skandináv államok lettek. Finnország pedig talán mindközül a legtermékenyebb. Ezért aztán nem is szabad meglepődni, hogy a finn képregény szerző JP Ahonen  úgy döntött, hogy elindít egy internetes képregény csík sorozatott, ami egy black metal banda életébe nyújt bepillantást, természetesen mindezt humoros töltettel. A Belzebubs annyira sikeres lett, hogy Ahonen 2016-ban már egy kezdő gyűjteményes kötet is ki tudott adni és hála a Comicsmania Kiadónak 2017-ben már magyar nyelven is hozzá lehet jutni ehhez remek kis képregényhez, de mi is lapul a sötét lapok között?
A Belzebubs külalakra egy CD tok méreteivel rendelkezik és sajnos igen rövid, összesen 50 oldal. Személy szerint én még elviseltem volna még ugyan ennyi oldalt, de ne legyünk annyira telhetetlennek, mert a tartalom kárpótol mindenkit.
A történetek fekete fehér képregény csíkokon jelennek meg, amik vagy egy összefüggő történetet vagy pedig csak egy adott helyzet poént jelenítenek meg. 
A sorozat keret sztorija egy dokumentumfilm vagy nevezhetjük interjú sorozatnak is, melynek keretében egy black metal banda tagjait hívták meg, ahol az egyes tagok illetve a családtagjaik is nyilatkoznak. Az egy perces csíkok számos sztereotípiából és városi legendából vesznek ötletet, például előkerül a klasszikus erdőben eltévedt metal banda sztorija természetesen Belezbubs-ra hangolva.
A képregénynek van egy jellemzően Addams family-is hangulat is, mert a banda tagok és a családjaik valóban az alvilág sötét erőivel kacérkodnak, és mindezt úgy teszik, mint ha ez lenne a világ legtermészetesebb módja.
A képregényt minden olyan embernek nyugodt szível tudom ajánlani, aki szereti a fekete humort vagy kedveli a fent említett zene irányzatot.
Akinek pedig tetszett az első gyűjteménye kötet az látogasson el az alábbi oldalra, ahol JP Ahonen újabb történetei jelenek meg:
Belzezbubs Official

belzebubs-a-pokolba-es-vissza-2-35172.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geeksarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6513068220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása